terug

Zilver, kool en andere zaken

041822ab-9f57-4c03-9fdb-3ea8967f985b

Drukke tijden in Middelburg. Het concept van de workshop op maat begint aan te slaan. En gomdruk is daarbij populair. Van een éénpersoons verdiepende workshop tot een workshop voor tien mensen in de werkplaats fotografie van de Academie Minerva in Groningen. Binnenkort een zelf samengestelde groep mensen met de fotoacademie als achtergrond. Bij dit soort groepen hanteer ik een dagprijs, als je zelf een groep samenstelt kun je de kosten delen.
Op 11 oktober beginnen we met een workshop kallitypie met digitale negatieven. Leer hoe je een oude analoge techniek kunt verbinden met je digitale opnamepraktijk en het negatief zich ‘analoog’ kan laten gedragen. Aan de orde komt de heilige driëenheid van de fotografie: het wit, het zwart en een lineaire reeks grijstinten daartussen. Tegelijkertijd maak je kennis met kallitypie/van dyke brown als druktechniek. Kun je negatieven callibreren voor één techniek dan kun je het ook voor iedere andere.
Zilver en eieren… Basisbestandelen van de albuminedruk
Albuminedruk is jarenlang gebruikt vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw. In historische collecties kom je er heel veel tegen. Eind oktober kun je zelf eieren komen breken! De workshop is gecombineerd met zoutdruk – de oertechniek van de fotogafie.
In november is er een workshop kooldruk in twee delen. Kooldruk is de mooiste pigmenttechniek die er bestaat. Punt! Erwin Olaf is hier in Middelburg regelmatige gast en eind dit jaar gaan we weer samenwerken aan een nieuwe serie kooldrukken.
meer informatie vind U hier