terug

Zesde fotoboekenmarathon in Huis Marseille

fotoboekmarathon
Op 22 december 2013 wordt voor de zesde maal de fotoboekenmarathon gehouden in Huis Marseille in Amsterdam. Centraal staat dit jaar de specialistische fotoboekenwinkels. In een tijd waar steeds meer online wordt gekocht, zijn een aantal fotoboekwinkels zeer succesvol. Een aantal Europese specialistische boekwinkels, zoals de PhotoQ Bookstore, vertellen hoe ze succesvol kunnen zijn in deze tijd.
Uiteraard is er ook veel aandacht aan de fotoboeken zelf. Zo wordt voor de tweede keer een openbaar fotoboekenspreekuur worden gehouden, waar acht fotografen hun idee voor een fotoboek kunnen pitchen. De jury zal in het openbaar bepalen welke project €1000,00 krijgt als bijdrage in de voltooiing van het fotoboek. Wie mee wil doen aan de pitch moet voor 16 december 2013 een PDF (max 5MB), bestaande uit een Engelstalige beschrijving en foto’s sturen aan info@huismarseille.nl.
Tijdens de fotoboekenmarathon is er ook een ‘battle’ tussen Rob Hornstra en Sebastian Hau van le Bal Bookshop over fotoboeken. Verder zijn er interviews met fotografen en is er een fotoboekenmarkt waar de boeken ook gesigneerd kunnen worden. Deelnemende fotografen zijn onder andere Koos Breukel, Bertien van Manen, Charlotte Dumas, Peter Dekens & Katja Mater.
De voorgaande edities van de fotoboekenmarathon zijn zeer succesvol geweest. De toegang tot de marathon bestaat uit de entreeprijs voor Huis Marseille, de activiteiten zelf zijn verder gratis. Het museum is op 22 december extra lang geopend: van 10:30 tot 19:00.


Bekijk ook deze items