Yuneec Typhoon Q500 4K

37-Yuneec Typhoon Q500 4K

TIPA – Best Camera Drone

 

Het Chinese merk Yuneec heeft een jarenlange ervaring in het bouwen van radiografisch bestuurbare modelvliegtuigen. Die ervaring vind je terug in hun nieuwste quadcopter drone, de Typhoon Q500 4K. Het is een robuuste middenklasse drone met een aantal bijzondere extra’s. 

De Yuneec Typhoon Q500 4K is een logisch vervolg op de originele Q500 en kan nu ook, zoals uit de naam al blijkt, in 4K filmen. De Q500 is een stevige middenklasse drone. Hij is groter dan de meeste van zijn concurrenten en degelijk gebouwd. Het toestel per ongeluk een keer wat te hard laten landen, is geen enkel probleem. Voor de besturing levert Yuneec een Groundstation mee. Deze afstandsbediening, de ST10, beschikt over een ingebouwd 5,5” touchscreen voor FPV-vliegen en het bedienen van de camera. Dankzij dit ingebouwde scherm hoef je dus niet, zoals bij veel andere merken, gebruik te maken van je eigen smartphone of tablet voor het bekijken van de beelden tijdens het vliegen. De ST10 geeft ook de batterijstatus en andere telemetrische gegevens weer waardoor je als bestuurder altijd op de hoogte bent. De Q500 4K wordt geleverd compleet met de CGO3 camera en drie-assige brushless gimbal voor vloeiende camerabeelden. De camera met gimbal kan eenvoudig op de drone worden geklikt en via een snoertje worden gekoppeld. Foto’s maakt de CGO3 in JPEG met een resolutie van 12 megapixel. Video is mogelijk in Ultra HD, 3840×2160 pixels, bij een snelheid van 30 bps of Full HD, 1920×1080 pixels, in 24, 25, 30, 48, 50, 60 of zelfs 120 bps voor prachtige slowmotions. De beeldhoek van de camera is 115 graden en het beeld heeft niet de typische fisheye vervorming die je bij veel andere toestellen in deze klasse aantreft.

“De CGO Steady Grip maakt het combineren van opnames vanaf de grond en uit de lucht heel gemakkelijk, omdat beide met dezelfde camera kunnen worden gemaakt”

Steady Grip

Een bijzonder accessoire voor de Q500 4K is de CGO Steady Grip. Met deze grip kan de CGO3 camera, inclusief gimbal, uit de hand worden gebruikt voor prachtige, gestabiliseerde opnames vanaf de grond. Het is eenvoudig een kwestie van de camera losklikken van de drone en op de Steady Grip schuiven. Dit maakt het combineren van opnames vanaf de grond en uit de lucht heel gemakkelijk, omdat beide met dezelfde camera kunnen worden gemaakt. Op de grip kan de camera worden bediend via een smartphone met de CGO3-app voor iOS en Android. De grip beschikt over een draaiwiel om de camera te laten bewegen.

TYPHOON_4K_ST10plus_Steadygrip1

Flightmodes

De Yuneec Q500 4K beschikt als moderne drone over een aantal slimme flightmodes voor zowel beginnende als gevorderde dronevliegers. In Smart vliegt de drone, ongeacht de stand van de neus, altijd naar je toe als je de rechter stick naar je toe beweegt. In Angle bepaalt de stand van de neus de richting waar de drone heen gaat. Voor noodgevallen is er de Home-stand. Zodra deze wordt geactiveerd, vliegt de drone in een rechte lijn terug naar de bestuurder. Voor bijzondere toepassingen is er de Follow Me mode, waarbij de Q500 de bestuurder volgt. De Yuneec Q500 4K is ook veilig met een No Fly Zone die vliegen in de buurt van vliegvelden onmogelijk maakt en de hoogte automatisch beperkt tot 130 meter. Met Smart Circle mode kan de drone niet verder van de piloot vliegen dan 90 meter, maar ook niet dichterbij komen dan 8 meter. De Yuneec Q500 4K combineert zorgeloos vliegen met moeiteloos filmen in hoge kwaliteit.

Technische specificaties

Type: quadcopter

Afmetingen: 565x210mm

Gewicht: 1700g met accu en camera

Accu: 5400 mAh 3s 11,1V LiPo

Vliegtijd: tot 25 minuten

Stills: 12 megapixel jpeg

Video: UHD 4K bij 30 bps, FHD 1080p tot 120 bps

Opnamehoek: 115 graden

Accessoires: CGO Steady Grip