terug

Wouter Verbeylen: ‘Eizer’

Wouter Verbeylen (1974, België) is dit jaar Magna Cum Laude afgestudeerd aan het Sint-Lukas in Brussel. Met zijn afstudeerserie ‘Eizer’ heeft hij een portfolio in P/f gewonnen tijdens de Photo Academy Awards.
Voor hij vier jaar geleden aan zijn foto-opleiding begon, heeft Wouter Germaanse Taalen Letterkunde aan de Universiteit van Leuven gestudeerd. Daar is hij als redacteur en reporter bij de Dienst Communicatie blijven werken. Met zijn vriendin en drie kinderen woont hij in het kleine dorpje Eizer.
Dit dorpje vormde de basis voor een serie waarin twee werelden tegenover elkaar geplaatst worden en met elkaar een dialoog aangaan: de buitenwereld van het dorp en de binnenwereld van de kinderen: ”De toeschouwer herinnert zich de eigen kindertijd en wordt tegelijk doordrongen van het onvermijdelijke verlies ervan, hij ziet de schoonheid van de jeugd, maar kan die niet loskoppelen van de vergankelijkheid ervan.”
Voor de meeste opnames werd gebruikgemaakt van een technische camera. Dat maakte het mogelijk om de landschappen echt in grootformaat te exposeren, waardoor de ruimtelijkheid van de buitenwereld nog meer geplaatst kon worden tegenover de intimiteit van de kinderwereld.