terug

World Press Photo Multimedia Contest 2013

Uit 'Into the Shadow', 1e prijs Online Short bij World Press Photo Multimedia Contest 2013 - © Pep Bonet
Uit ‘Into the Shadow’, 1e prijs Online Short bij World Press Photo Multimedia Contest 2013 – © Pep Bonet
Voorafgaand aan de gewone prijs heeft de World Press Photo al de winnaars bekend gemaakt van de World Press Photo Multimedia Contest 2013. Dit jaar was de wedstrijd, die voor de derde keer wordt gehouden, onderverdeeld in drie categorieën: Online Short, Online Feature en Interactive Documentary. De winnende producties zijn respectievelijk Into the Shadows van Pep Bonet (Noor Images), To Young To Wed van Stephanie Sinclair en Jessica Dimmock (VII Photo Agency) en Alma, a Tale of Violence van Miquel Dewever-Plana and Isabelle Fougère. In iedere categorie zijn ook tweede en derde prijzen toegekend, bij de interactieve documentaires kreeg bovendien UnknownSpring van Jake Price een eervolle vermelding.
Volgens de jury was de kwaliteit van de inzendingen hoog. Juryvoorzitter Keith W. Jenkins ziet ook dat de kwaliteit van de producties ieder jaar nog stijgt. Het is nog wel duidelijk een vakgebied in ontwikkeling volgens hem, een echte standaard is er nog niet. Dat blijkt ook wel deels uit de steeds veranderende categorieën bij de World Press Photo Multimedia Contest.
De winnaars krijgen € 1500,00 en een Golden Eye Award, deze wordt uitgereikt op 27 april in Amsterdam. In totaal beoordeelde de jury in zes dagen 287 inzendingen uit de hele wereld. Alle winnaars zijn te zien op de site van de World Press Photo Multimedia Contest 2013.


Bekijk ook deze items