terug

World Press Photo in de Oude Kerk

De jaarlijkse tentoonstelling van World Press Photo wordt dit jaar weer gehouden in de Oude Kerk in Amsterdam. De eerste tentoonstelling van World Press Photo werd in 1955 in Amsterdam gehouden. Deze internationale fotografieprijs was bedoeld als tegenhanger van de nationale wedstrijd de Zilveren Camera. De Nederlandse fotojournalisten hoopten dat internationale uitwisseling de fotografie ten goede zou komen.
Dit jaar krijgt de World Press Photo tentoonstelling een extra dimensie dankzij de nieuwe Exhibition app. Via deze applicatie wordt het voor bezoekers mogelijk om uitgebreide informatie over alle tentoongestelde beelden of de fotografen op te vragen, inclusief video-interviews. Bovendien kunnen gebruikers hun favoriete beelden via social media delen met vrienden. De applicatie is beschikbaar voor Android en iPhone en kost slechts €0,99. Ga naar www.worldpressphoto.org/app voor het downloaden van de applicatie en scan tijdens de tentoonstelling de desbetreffende QR codes.
De World Press Photo tentoonstelling 2012 is van 20 april tot en met 17 juni te zien in de Oude Kerk in Amsterdam. In de expositie zijn de winnende beelden te zien van de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd voor fotojournalisten , onder wie dit jaar vijf Nederlanders. De tentoonstelling is na Amsterdam wereldwijd in een honderdtal steden te bezichtigen.
Kijk voor meer informatie op: www.worldpressphoto.org/events.


Bekijk ook deze items