Beeldspraak – Ton Hendriks

– DEZE WORKSHOP IS VOL – DEZE WORKSHOP IS VOL – DEZE WORKSHOP IS VOL –

 

We maken allemaal veel foto’s, of we nu amateurfotografen zijn of professionals. En die foto’s sturen we de wereld in via verschillende communicatiekanalen, zowel via de traditionele media als de sociale media. We vertellen verhalen met foto’s, maar weten we hoe de taal van de fotografie werkt? Door kennis van de beeldtaal kunnen we bewuster met foto’s communiceren. Ton Hendriks schreef het boek Beeldspraak, waarin hij handvaten geeft om de fotografie te analyseren.

Deze workshop wordt opgebouwd vanuit Beeldspraak. Er wordt ingegaan op de diverse aspecten, zoals inhoud, vorm, en ook de context waarin de foto’s worden geplaatst. We zullen kijken naar de culturele en sociale aspecten van de communicatie met beeld. Ook wordt aandacht besteed aan de verschillende doelgroepen, waarvoor de foto’s bedoeld zijn.

Na de uiteenzetting met veel praktijkvoorbeelden, zal er in de groep gewerkt worden aan de analyse van zelf ingebrachte foto’s. Zo kunnen deelnemers van wederzijdse feedback leren hoe de foto’s overkomen en hoe de beeldtaal in de praktijk werkt.
De workshop geeft inzicht in de vaak verborgen aspecten van de beeldcommunicatie en kan de fotograaf helpen bij het ontwikkelen van zijn eigen strategie.

Meer over Ton Hendriks en Beeldspraak vind je op: Ton Hendriks

Datum: 17 oktober 2016
Duur: 1 middag
Locatie: CameraNu.nl, Urk
Kosten: € 75,- inclusief koffie/thee
Minimaal aantal deelnemers om de workshop door te laten gaan: 10

Inschrijven