terug

Winnaars Bruidsfoto Award 2012

Afgelopen maandag was in Amersfoort de uitreiking van de Bruidsfoto Award 2012. Verdeeld over zes categorieën (Bruid & Bruidegom, Bruid in de Spotlight, Bruidegom in Beeld, Huwelijk & Emotie, Bruidskinderen en Vrije Categorie) zijn uit bijna 1700 inzendingen door de jury in totaal 60 foto’s geselecteerd. In elke categorie is een publieksprijs en een vakprijs toegekend. Vanaf 16 januari kon er zowel door publiek als door vakfotografen op de genomineerde foto’s worden gestemd. Meer dan 4400 bruidsparen en 514 vakfotografen hebben dat ook gedaan.

De winnaar

De grote winnaar van de avond was Axel Drenth van AV fotoreportages, met vier nominaties, een publieksprijs in de categorie Bruid&Bruidegom en Overall Winnaar 2012. Als fotograaf is hij steeds op zoek naar mooi licht, om zijn bruidsparen in te fotograferen en vervolgens weet hij ze, dankzij zijn eigen enthousiasme, te verleiden om zich helemaal te geven voor de foto. Zo ontstaan bijzondere beelden waar niet alleen zijn klanten voor terugkomen, maar die hem ook dit jaar tot terechte winnaar hebben gemaakt.

Nieuwe gezichten in de jury

In de jury zaten dit jaar veel nieuwe gezichten: de fotografen Ilona Hartensveld en Frans Nijssen, beeldredactrice Cora Bronkers, weddingplanner Milène du Burck, Werner Rauwerdink van de Nederlandse Fotovakschool en Susan Lippe van Bruidmedia. De brede samenstelling van de jury heeft gezorgd voor een mooie serie nominaties die goed laten zien waar de top van de Nederlandse bruidsfotografen toe in staat is. Opvallend is dat er de meeste fotografie heel puur is en beeldbewerking in de gekozen beelden heel minimaal is. Het verhaal in de foto’s staat voorop.

Winnaars in de categorie: Bruid & Bruidegom

Bruid Bruidegom Publiekprijs: Axel Drenth

Bruid Bruidegom Vakprijs: Studio Damon

Winnaars in de categorie: Bruid in de Spotlight

Bruid in de Spotlight Publieksprijs: Cathyfotografie

Bruid in de Spotlight Vakprijs: Mon et Mine

Winnaars in de categorie: Bruidegom in Beeld

Bruidegom in Beeld Publieksprijs: Astrid Termaat Fotografie

Bruidegom in Beeld Vakprijs: Bas Driessen Fotografie

Winnaars in de categorie: Bruidskinderen

Bruidskinderen Publieksprijs: Esther Schog

Bruidskinderen Vakprijs: Nicole Bosch Fotografie

Winnaars in de categorie: Huwelijk & Emotie

Huwelijk Emotie Publieksprijs: Tanjademaesschalk

Huwelijk Emotie Vakprijs: Riconfotografie

Winnaars in de categorie: Vrije categorie

Vrije categorie Publieksprijs: AstridTermaat

Vrije categorie Vakprijs: Sassen en Verstraaten fotografie

Staat uw favoriet ertussen? Of bent u benieuwd op welke positie uw favoriet is geëindigd? Kijk dan op de website bruidsfotoaward.nl.
Van 5 juni tot en met 13 juli is voor het publiek de expositie Bruidsfoto Award 2012 met alle winnaars en eervolle vermeldingen te bezichtigen tijdens het internationale fotofestival GRID / Amersfoort Fotostad 2012 in trouw- en feestlocatie De Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort. Meer info: http://www.033fotostad.com/evenementen/bruidsfoto-award/.
Een interview met Axel Drenth staat in het juninummer van Pf.


Bekijk ook deze items