terug

Winnaars Pf PortfolioActie bekend

Paulijn © Barend Houtsmuller

De afgelopen maanden is er volop ingestuurd voor de PortfolioActie van Pf en tot en met 11 november kon er op de foto’s worden gestemd. Het publiek heeft gesproken en de publiekswinnaars van de Pf PortfolioActie 2012 zijn nu bekend. Als eerste is een zwartwit-serie van Barend Houtsmuller geëindigd, met 629 stemmen. De tweede plaats is voor de fashionfotografie van Marije Weterings met 514 stemmen. En op de derde plaats staat het wat surrealistische werk van Roy Soetekouw, met 318 stemmen. Namens Pf: gefeliciteerd!
Hoofdprijs
Naast de drie publieksprijzen is er ook een hoofdprijs te vergeven. Hiervoor zijn alle series beoordeeld door de vakjury, bestaande uit de fotografen Carel van Hees en Tessa Posthuma de Boer, redacteur Bas de Meijer en hoofdredacteur Jan Paul Mioulet. Ronde na ronde verzamelden sommige series meer stemmen, en vielen andere af, tot er uiteindelijk nog drie hele mooie, maar zeer verschillende series over waren. Een keus maken tussen zulk divers werk, was niet makkelijk, maar we zijn er uit gekomen. Lees wie de hoofdprijs van de PortfolioAcite  gewonnen heeft in het komende nummer van Pf.
Alle andere deelnemers willen we bedanken voor hun inzendingen. Volgend jaar is er weer een PortfolioActie, met een nieuwe mogelijkheid om alsnog in Pf te komen. Succes.