terug

Winnaar Leica Oskar Barnack Award 2012


De grote winnaar van de Leica Oskar Barnack Award 2012 is Frank Hallam Day met zijn portfolop ‘Alumascapes’. Hij wint een Leica M9-P camera, een lens ter waarde van €10.000 en €5.000 aan prijzengeld. De tweede plaats is gewonnen door Piotr Zbierski uit Polen. Hij wint met zijn portfolio ‘Pass by me’ een Leica Osskar Barnack Newcomer Award 2012 en een Leica M9-P met lens.
Dit jaar was er een nieuw record met het aantal inzendingen, namelijk meer dan 2.800 inzendingen uit 101 verschillende landen. Het grootste gedeelte van de inzendingen kwamen uit Duitsland, China en Amerika. Deze inzendingen werden beoordeelt door de jury die bestond uit Bruce Gilden, Stephan Erfurt, Valérie Fougeirol, Karin Rehn-Kaufmann en Brigitte Schaller. Alle inzendingen zijn te bekijken op leica-oskar-barnack-award.com.

Over Alumascapes:

Het woord “Alumascapes” is bedacht door Frank Hallam Day om landschappen te beschrijven die gedomineerd worden door voertuigen gemaakt van aluminium. Tegelijkertijd, is de titel ook de merknaam van een RV-model dat te zien is in een aantal van zijn foto’s. Andere modellen in de foto’s dragen namen met soortgelijke benamingen, zoals ‘Wilderness, Mountaineer, Escaper, Cougar en Falcon’. Ze symboliseren de relatie tussen de moderne mens en milieu. Dit is precies wat de fotograaf openbaart in zijn beelden, de helder verlichte stacaravans hurken en verbergen zichzelf tussen de bomen.
Voor meer informatie: blog.leica-camera.com/announcing-the-leica-oskar-barnack-award-winners-of-2012.

Tags: Award

Bekijk ook deze items