terug

White Wall HD Metal Print

Het internationaal werkende fotolab WhiteWall kan nu ook afdrukken direct op metaal leveren onder de naam HD Metal print.
• Krasbestendig, vochtwerend en verbleekt niet dankzij sublimatiedruk
• Beschikbaar met twee verschillende oppervlakken en individueel formaat
whitewall2
De speciale thermosublimatiedruk op een aluminium plaat maakt dat de afdruk vochtwerend is en bestand tegen ultraviolette straling. Daardoor is dit type afdruk niet alleen geschikt voor binnenruimtes, maar ook voor de badkamer, keuken, sauna of gebruik buitenshuis. De HD Metal Print is beschikbaar met geborsteld of glad aluminium.
 
De HD Metal Prints zijn slechts 1 mm dit en ultralicht. De hoge kleurintensiteit wordt bereikt dankzij het speciale proces van de sublimatiedruk. Het motief wordt daarbij met inkjet-druk op transferpapier aangebracht en vervolgens bij hoge temperatuur op een aluminium plaat met speciale coating overgebracht. De poriën van het aluminium oppervlak openen zich door de hitte en nemen de kleuren perfect op. Vervolgens sluiten deze poriën zich weer na afkoeling. Hierdoor is de print zeer duurzaam. De thermosublimatiedruk op metaal is bestand tegen ultraviolette straling en in hoge mate krasbestendig en vochtwerend.
De glanzend HD Metal Print is beschikbaar in een gladde en een geborstelde variant. De gladde aluminium plaat van de HD Metal Print wordt eerst voorzien van een witte grondverf, zodat kleurrijke en levendige opnames zeer gedetailleerd en kleurintensief weergegeven worden. Zwart-witfoto’s komen optimaal tot hun recht met de transparante grondverf bij de geborstelde aluminium structuur. De lichte vlakken van de foto worden niet afgedrukt, waardoor het motief een extravagante, metallic look krijgt.
Whitewall3
Tussen 9×9 cm en 150×100 cm is de HD Metal Print tot op de centimeter nauwkeurig te bestellen. Op aanvraag zijn ze ook leverbaar in een rond formaat of met afgeschuinde of afgeronde hoeken. Liefhebbers van exclusieve presentatievarianten kunnen daarnaast uit het uitgebreide lijstenassortiment een passende lijst uitzoeken. Met het geïntegreerde ophangsysteem wordt zelfs het ophangen kinderspel.