terug

Werk Diane Arbus in Foam

Vanaf 26 oktober is in Foam de tentoonstelling van Diane Arbus (1933-1971) te zien. Arbus werd wereldberoemd door zwart-wit foto’s van excentrieke en wonderlijke mensen. Haar fotografische benadering en gewaagde onderwerpkeuze heeft tot een oeuvre geleid dat door zijn puurheid vaak aanstootgevend is.Deze tentoonstelling van tweehonderd foto’s van Diane Arbus omvat al haar iconische werken, maar ook een groot aantal nooit eerder in Nederland getoonde foto’s.
Sinds haar overlijden in 1971 is al veel gezegd en geschreven over het werk van Diane Arbus. Zo veel dat het soms moeilijk is de foto’s nog te zien zoals zij werkelijk zijn. Deze tentoonstelling stelt de bezoeker in staat de beelden op een manier tegemoet te treden die sterk overeenkomt met de wijze waarop de fotografe haar onderwerpen benaderde: rechtstreeks en wars van vooroordelen.
[block align=”right” width=”40″]

Wanneer?

De tentoonstelling van Diane Arbus is te zien van 26 oktober 2012 t/m 13 januari 2013 in Foam. Dagelijks open 9.00 tot 21.00 uur. Zat/zon. 10.00 – 18.00 uur. Entree: 8,50 (toeslag 1,50).[/block]Bezoekers aan de tentoonstelling die meer willen weten over Arbus’ leven en manier van werken kunnen drie afzonderlijke ruimtes bezoeken met biografisch materiaal, boeken, haar notitieboekjes, correspondentie en andere geschriften waarin de kunstenaar haar doelen, obstakels en fotografische strategieën beschreef.