terug

Weekend van het Fotoboek

Op zaterdag 6 en zondag 7 februari staat het Nederlands Fotomuseum wederom in het teken van het fotoboek. In deze 2010-editie van het Weekend van het Fotoboek is het verbindende thema “Verhalen vertellen”.

Het programma omvat interviews, gesprekken, een (antiquarische) fotoboekenmarkt en pitches, waarin jonge fotografen hun plannen voor publicaties aan experts ter beoordeling kunnen voorleggen. Bekende namen uit de internationale fotografiewereld en jong opkomend talent verlenen hun medewerking aan dit jaarlijks terugkerende evenement.

Met dit jaar onder andere een lezing en workshop door de bekende Britse fotograaf Julian Germain, met fotograaf Theo Baart in een van de expertpanels en er zijn interviews met de jonge fotografen Petra Stavast en Willem Popelier en verzamelaar Erik Kessels.

Kunstenaars & CO organiseert de voorbereidende workshop “Het fotoboek: Publiceren en Presenteren” voorafgaand aan het Weekend. Het Fonds BKVB heeft zich aangesloten bij het Weekend en biedt nu voor het eerst fotografen de mogelijkheid mondeling hun publicatieaanvraag te presenteren.

Meer informatie op www.nederlandsfotomuseum.nl

Tags: Fotoboeken

Bekijk ook deze items