terug

Het oktobernummer van Pf is uit

Het oktober-nummer van Pf is uit. In dit nummer weer veel interessante artikelen. Hierbij een overzicht:

Coverfoto: Marcel Christ
Coverfoto: Marcel Christ

Portfolio: Loulou D’Aki

Op Noorderlicht – met dit jaar het thema ‘de alternatieve oplossingen in een wereld van crisis’ – liet het project Make a Wish van de Zweedse Loulou d’Aki zien wat de wensen en verlangens zijn van jongeren in het Midden-Oosten.

Brent Stirton

Brent Stirton is senior staffotograaf bij Getty Images en werkt voor alle grote organisaties op gebied van duurzaamheid, water, mensenrechten en wereldgezondheid. Een gesprek met hem over zijn verschillende en indrukwekkende projecten.

Talent Maroesjka Lavigne

Maroesjka Lavigne moest nog afstuderen toen ze in 2012 furore maakte met Ísland. Internationale aandacht viel haar ten deel op een moment dat ze zelf nog niet goed wist welke kant haar werk op zou gaan. Een gesprek over hoe je als jonge fotografe in de spotlight toch je eigen richting bepaalt. En over IJsland.

 Italiaanse fotograaf Nicola Lo Calzo

Nicola Lo Calzo bracht onder de titel Geuzen van de Cariben een serie foto’s uit over het verleden van de slavernij. De serie is een onderdeel van een groot epos, Cham, over het slavernijverleden waaraan Lo Calzo werkt.  Een serie met een duidelijk documentair karakter, maar tegelijkertijd voorzien van een grote artistieke schoonheid.

Bewegend stillleven kunstenaar Marcel Christ

Normaal gesproken beweegt een stilleven niet, bij Marcel Christ beweegt het juist onnavolgbaar snel. Dat levert beelden op waarvoor hij wereldwijd erkenning krijgt.(Marcel Christ is tevens de maker van de schitterende coverfoto)

Fotograaf Loulou d'Aki leverde mooie beelden voor de portfolio uit zijn serie  'Hoopvolle jongeren in het Midden-Oosten'.
Fotograaf Loulou d’Aki leverde mooie beelden voor de portfolio uit zijn serie ‘Hoopvolle jongeren in het Midden-Oosten’.

Photokina 2014

De photokina 2014 was een beurs vol optimisme, terug te vinden in al aanwezige nieuwe producten en veel plannen voor op korte termijn te realiseren nieuwe producten. Pf geeft een kort overzicht van de noviteiten.

Canon EF 16-35mm f/4 L IS USM

Het was een kwestie van wachten totdat Canon met een nieuwe groothoekzoom met beeldstabilisatie zou komen. Die camera is er nu. De nieuwe Canon EF 16-35mm f/4 L IS USM is niet alleen een opvolger voor de oude vertrouwde EF 17-40mm f/4 L USM, het is ook een bedreiging voor de EF 16-35mm f/2.8 L USM II.

Stevige statieven

Sommige fotografen gebruiken ze liever nooit, anderen hebben ze nodig voor bijna iedere opname. Statieven. Of je ze nu graag gebruikt of niet, als je er een nodig hebt, neem dan een goede.

Kiek ‘ns an

In deze achtste aflevering staat Aico Lind uit Amsterdam centraal. Hij noemt zich bovenal foodfotograaf. Toch is hij breder georiënteerd. Vooral in evenementenfotografie blinkt hij uit. Portretwerk mag er ook zijn. Duidelijk is dat Lind een fotograaf is met feeling voor lifestyle en reclame.

Software voor de fotograaf

De moderne fotograaf is bij het bewerken en archiveren van zijn werk afhankelijk van een computer en van de daarop gebruikte software. Een bepaald bestandtype kan problemen opleveren. De juiste software kan dan uitkomst bieden.

Audio in de fotografie

Fotografie, film en geluid worden steeds vaker gecombineerd. In dit tweede deel van de ‘audio special’ besteden we aandacht aan audiorecorders, met bijzondere aandacht voor de kleinere, mobiele recorders op de markt.
 
En we hebben nog de volgende maandelijks terugkerende rubrieken: 

  • Column Rob Moorees
  • BFN
  • Boeken
  • Exposities

Wil je het hele nummer graag lezen. Bestel hem dan nu hier
of neem een abonnement met een leuke aanbieding: 5 nummers voor 35 euro of een jaarabonnement met een cameratas (twv. 189 euro).