terug

VROAAM! Met Eelco Roos, Rahi Rezvani en Willeke Duyvekam

VROAAM-poster_path_kleinBegonnen als een carrièredag voor studenten en starters is VROAAM! uitgegroeid tot een evenement waar alle fotografen, ontwerpers en andere creatieven inspiratie opdoen en ervaringen delen. De dag wordt op 31 januari 2014 alweer voor de zesde keer gehouden. Dit jaar is er speciale aandacht voor ‘collaboration’, ‘high tech/crafts’, ‘new economy’ en ‘personal branding’, oftewel nieuwe vormen van samenwerken en het creëren van interdisciplinaire netwerken, technologische innovaties als 3D-printing, de kansen die de circulaire economie biedt op het vlak van duurzaamheid en nieuwe businessmodellen en de wijze waarop jij je het beste van anderen kunt onderscheiden.
VROAAM! wordt geopend met een keynote van Dave Hakkens, die de ‘Phoneblocks’ heeft ontworpen. Dat is een telefoon waarvan verschillende onderdelen zijn te vervangen en zo je hele leven mee kan gaan. Motorola is ondertussen al geïnteresseerd. Fotograaf Rahi Rezvani, genomineerd bij de Zilveren Camera, zal de afsluitende keynote hoyden.
Tussen de beide keynotes zijn er allerlei activiteiten, waaronder portfoliobesprekingen en adviesgesprekken met specialisten op het zakelijk gebied, waaronder Sascha Kramer en Robert Elsing die beiden gespecialiseerd zijn op het gebied van fotografen. Er zijn ook diverse lezingen. Malou Breevoort en Manon van der Zwaal praten over hun samenwerking, Willeke Duyvekam, genomineerd bij de Zilveren Camera, vertelt over het zelf uitgeven van haar boek en Instagrammer Eelco Roos spreekt over het nut van al zijn volgers. Uiteraard zijn er ook lezingen op het gebied van ontwerp, waaronder over trends in het industrieel ontwerp.
Tijdens VROAAM! kun je dus niet alleen je kennis op je eigen vakgebied vergroten, maar je ook laten inspireren door andere creatieve vakgebieden. De organisatie van VROAAM! is in handen van de FotografenFederatie en BNO. Het volledige programma is te zien op de site van VROAAM! Dit jaar vindt het evenement plaats in Het Huis Utrecht, Boorstraat 107 in Utrecht. Vanuit Groningen, Rotterdam, Tilburg en Breda vertrekken bussen naar VROAAM!

Tags: VROAAM!