terug

Vormgevers over fotoboeken

Ontwerpers hebben weinig ruimte bij het maken van fotoboeken, zeggen zowel Victor Levie als het duo Mevis & Van Deursen. Maar het moet natuurlijk wel over meer gaan dan de dikte van de witranden om de foto’s. En dat schepje er bovenop kost “gewoon erg veel tijd”.

Cover en pagina’s uit Geert van Kesteren /Why Mister, Why? (ontwerp Mevis & Van Deursen)
Cover en pagina’s uit Geert van Kesteren /Why Mister, Why? (ontwerp Mevis & Van Deursen)

In P/f nummer 9 (vanaf 7 november in de kiosk) voert Edie Peters gesprekken met ontwerpers om inzicht te krijgen in wat ze met fotoboeken doen. Victor Levie is al bijna dertig jaar vormgever van boeken en tentoonstellingen. Hij werkt veel voor uitgevers als Waanders en Mets & Schilt en voor het Joods Historisch Museum. Onder meer het boek ‘Anne Frank en familie’met de foto’s van Otto Frank en ‘Rainchild’ van Machiel Botman hoorden de afgelopen jaren tot de Best Verzorgde Boeken.

Mevis & Van Deursen werken als grafische ontwerpers vooral in de culturele sector. Ze ontwierpen een visuele identiteit voor onder meer Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, modeontwerpers Viktor & Rolf en het blad Metropolis M. Ook zij zijn de afgelopen jaren met fotoboeken te vinden bij de Best Verzorgde Boeken. En dit jaar waren ze een van de drie laureaten.

Tags: P/f

Bekijk ook deze items