terug

Vivianne Sassen heeft beste fotoboek

In and Out Fashion - Viviane SassenDe Nederlandse modefotografe Vivianne Sassen heeft de Kees Scherer Prijs toegekend gekregen voor haar fotoboek In and Out of Fashion. Het boek toont een overzicht van twintig jaar modefotografie. De jury van de Kees Scherer Prijs prijst de rustige vormgeving, waar Sassen zelf ook een grote invloed op heeft gehad: “Het resultaat heel rustig, heel helder, bijna klassiek. Een foto per pagina, zorgvuldig gekadreerd. Zo komt de schoonheid van elke foto optimaal tot z’n recht. Zo kun je goed zien dat elke foto in dit volmaakte boek raak is.”
De twee andere finalisten waren The Holly Family van Frans Zwartjes en Poppy –Trails of Afghan Heroin van Robert Knoth en Antoinette de Jong. De jury had een zware taak, zo meldt het juryrapport. Alledrie de genomineerde fotoboeken zijn van een hoge kwaliteit. Desalniettemin was de jury unaniem over het eindoordeel.
De Kees Scherer Prijs wordt iedere twee jaar toegekend aan het beste Nederlands fotoboek die in de twee voorafgaande jaren is verschenen. Dit jaar had de jury de keuze uit 145 boeken. De hoofdprijs bedraagt een geldbedrag van € 5000,00.


Bekijk ook deze items