terug

Vijf genomineerden voor 15de Steenbergen Stipendium

De Steenbergen Stichting zet zich in voor meerdere culturele doelen. Een van de activiteiten is het beschikbaar stellen van beurzen aan jongeren om een deel van hun opleiding tot fotograaf in het buitenland te volgen. Een andere is het Steenbergen Stipendium: een jaarlijkse prijs voor de beste fotograaf die afstudeert aan een van de Nederlandse kunstacademies met een zelfstandige afstudeerrichting fotografie.Voor het Stipendium kan je niet inzenden. Elk jaar bezoekt de jury , deze editie bestaande uit Sterre Sprengers (voorzitter Steenbergen Stipendium, beedredacteur nrc.next), Colette Olof (curator) en Koen Hauser (fotograaf) voor de Steenbergen Stichting de Nederlandse kunstacademies en nomineert zelf een aantal fotografen voor de prijs. De uiteindelijke winnaar van het stipendium voor jonge fotografen ontvangt een bedrag van € 5.000.

De genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2012 zijn bekend. Dit zijn de vijf afstuderende fotografiestudenten die zijn geselecteerd:

Iztok Klančar
Ola Lanko
Bram van Oosten
Philip Schuette
Dominique Princen
Naast de prijs van de jury is er ook een publieksprijs. Stemmen kan tot 25 september, 13:00 uur. Op 25 september zullen beide winnaars bekend gemaakt worden. Voorafgaand aan de uitreiking is er de Dag van de Fotografiestudent, waarbij ervaren fotografen hun kennis zullen delen met aanstormende talenten.
Het afstudeerwerk is van 1 september tot en met 28 oktober te bezichtigen in het Nederlands Fotomuseum.
Voor meer informatie ga je naar steenbergen-stichting.nl.


Bekijk ook deze items