terug

Unseen 2013 wordt veelbelovend

De tweede editie van Unseen Photo Fair belooft weer een interessante fotobeurs te worden. Tot op heden hebben al 41 galeries uit 13 landen hun toezegging gegeven aanwezig te zijn op Unseen. Daaronder zitten een aantal die voor het eerst meedoen, zoals Galeria TagoMago uit Barcelona, Galerie EstherWoerdehoff uit Parijs en Galerie Fons Welters uit Amsterdam. Unseen richt zich met name op nog niet eerder vertoond beeld, of het nu van aankomend talent of reeds gevestigde fotografen is. Daarnaast hoopt Unseen ook nieuwe kopers van fotografie te vinden. Daartoe is tijdens Unseen een speciale collectie te zien, waar de werken voor minder dan duizend euro te koop zijn. Met Outset Contemporary Art Fund, Outset Netherlands, Frieze Art Fair en Tate Modern richt Unseen verder een platform voor opkomende kunst: Outset | Unseen Exhibition Fund. Dit fonds zet aankomende Unseen drie curatoren bij elkaar, één ervaren en twee uit de jongste generatie. Zij zullen een fotograaf die op de Unseen Photo Fair exposeert selecteren, die vervolgens in 2014 een solo-expositie in Foam krijgt.
Net als vorig jaar wordt ook dit jaar een Dummy Award toegekend, waarmee de winnaar het fotoboek kan gaan uitvoeren. De winnaar van vorig jaar, Shinji Otani, heeft onlangs zijn boek uitgebracht. Inzenden voor de Dummy Award kan nog tot 1 juli 2013. Verder biedt Unseen ook in 2013 diverse debatten, lezingen en films. Vivianne Sassen krijgt een solo-epositie op Unseen met niet eerder vertoond beeld uit Afrika. Sassen zal ook het campagnebeeld van Unseen 2013 gaan maken.
Unseen 2013 vindt plaats van 26 tot en met 29 september 2013 in de Westergasfabriek in Amsterdam. Kaarten zijn vanaf 1 juli te koop. Een dagkaart kost € 19,50, een passe partout voor het hele festival € 47,50. Wie voor 31 augustus een kaartje koopt online krijgt korting en betaalt respectievelijk € 15,00 en € 37,50.


Bekijk ook deze items