terug

Tweede editie Mercure Cultuurprijs in teken van fotografie

Mercure hotels heeft de inschrijving van de tweede editie van de Mercure Cultuurprijs geopend. Dit jaar staat de wedstrijd in het teken van fotografie. De opdracht is het bedenken van een fotoserie voor de gasten van Mercure hotels rondom het thema ‘hotel’ en deze in een unieke vorm te presenteren. Dit kan een projectie, installatie, boek of een geheel andere vorm zijn. Belangrijk is dat foto’s en vorm elkaar versterken en dat beiden passen bij Mercure. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury uit verschillende disciplines. De intentie is om het winnende concept in zijn geheel of gedeeltelijk in productie te nemen in één of meerdere Nederlandse Mercure hotels.
Met de Mercure Cultuurprijs, een jaarlijks terugkerende wedstrijd, wil Mercure hotels creatieven een podium bieden en haar rol in de Nederlandse kunst- en cultuursector versterken. Mieke Cuppen, winnaar Mercure Cultuurprijs 2011: “Mijn deelname was een erg leuke en leerzame ervaring. Het heeft mij veel publiciteit, goede contacten en zelfs enkele opdrachten opgeleverd. Daarbovenop is het natuurlijk fantastisch dat een deel van mijn ontwerp daadwerkelijk in productie is genomen en binnenkort wordt gebruikt in alle Nederlandse Mercure hotels!”
De inschrijf- en inzendperiode van de Mercure Cultuurprijs loopt van 4 juni tot en met 31 augustus 2012. Meer informatie over de wedstrijd en deelname is te vinden op www.mercurecultuurprijs.nl.