terug

Tipa Awards 2012

De Technical Image Press Association (TIPA) heeft de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse Awards. De bij de TIPA aangesloten fotobladen kozen per categorie het beste product op het gebied van fotografie en beeld van de afgelopen twaalf maanden. De TIPA Awards behoren tot de belangrijkste prijzen in het gebied en bestrijken het hele gebied van fotocamera tot statief en van beeldscherm tot objectieven. Zowel professionele producten als producten voor de amateur worden beloond.
Canon won dit jaar maar liefst zes Awards: voor de beste professionele DSLR (Canon EOS-1D X), de beste Expert compactcamera (Powershot G1 X), het beste professionele objectief (Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye), de beste multifunctionele fotoprinter (Canon Pixma MG8250), de beste video DSLR (Canon EOS 5D Mark III) en de beste professionele videocamera (Canon EOS C300). De grote concurrent Nikon won drie Awards: voor de beste Expert DSLR (Nikon D800), de beste Entry Level DSLR (Nikon D5100) en de beste professionele flitser (Nikon SB-910). Fujifilm won Awards voor beste professionele Compact System Camera (Fujifilm X-Pro 1), de beste Syperzoom camera (Fujifilm X-S1) en de beste fotoservice (Fujifilm Fotoservice Pro). Ook Epson, Olympus, Panasonic, Samsung, Sony en Vanguard wonnen meerdere Awards.
Alle prijzen zijn te vinden op de site van de TIPA, waar ook een korte reden voor de Award wordt gegeven. De Awards worden toegekend door redacties van 29 fotobladen, waaronder Pf, en de Japanse Camera Journal Press Club. De bladen komen uit negen Europese landen, Australië, Canada, China, Zuid-Afrika en de VS.

Tags: Tipa

Bekijk ook deze items