terug

Thomas Struth: Works 2007-2010

In deze in aantal pagina’s bescheiden uitgave krijgen we recent werk van Thomas Struth te zien.
Struth is een van de leerlingen van het echtpaar Becher aan de Düsseldorfer Schule. Voor hun is de foto meer venster op de wereld dan spiegel van de ziel. De volgelingen van de Bechers tonen ons de wereld met een neutrale, zakelijke en zeer gedetailleerde blik. De crux zit hem in de onderwerpen, die schreeuwen vaak om ze uitgebreid te bestuderen.
Vergeleken met zijn klasgenoten zoekt Struth het in alle hoeken. Hij maakte series foto’s van natuurlandschappen, stadsgezichten, hij fotografeerde zalen in musea tijdens de openingstijden en hij hield zich bezig met familieportretten. Alles steeds weer met de niets ontziende weergave van grootformaat.
In dit nieuwe boek ligt de nadruk op wetenschap en technologie. We komen op locaties waar velen nieuwsgierig zouden rondkijken. Zo zien we een Space Shuttle in onderhoud, opgravingen onder het Acropolis, een moderne scheepswerf en het interieur van diverse fabrieken.
De verbindende factor in deze uitgave is niet het onderwerp, maar de periode waarin is gefotografeerd. Wars van alle technologie begint dit boek met een zeegezicht. Foto’s om je ogen over te laten dwalen.
Bestellen
Tekst: Benjamin Buchloh
Schirmer/Mosel, 25×28,5 cm, 48 blz., gebonden
Engelstalig, ISBN 9783829604987