terug

Thomas Morel toont zijn passie voor beweging

Thomas Morel is één van de vele professionals dat op Shoot Amsterdam zijn expertise en passie in de fotografie toont middels een demonstratie. Shoot A’dam vind plaats op 17 maart in pakhuis de zwijger.
Thomas Morel is gespecialiseerd in het vastleggen van de dramatiek van een beweging die haast te snel is voor het menselijk oog. Altijd op zoek naar bewegingen die wellicht niet spectaculair lijken maar dat wel zijn, indien bevroren op het juiste moment.

Schermafbeelding 2014-03-13 om 22.15.51
Photo: Thomas Morel

Thomas heeft geen fotografie gestudeerd maar investeerde als 18-jarige reeds in een digitale Hasselblad en broncolor licht. Thomas vindt dat de apparatuur je niet tot een betere fotograaf, maakt, maar dat het je wel de grenzen laat opzoeken en je de apparatuur niet de schuld kan geven van een slecht resultaat. Hij is zeer streng op het gebruik van photoshop. Hij maakt geen grote aanpassingen via photoshop. Als hij al wat doet, dan is het een kleine kleuraanpassing of multi-shot montage. Ook gebruikt Thomas geen ‘ burst’ optie voor het bevriezen van beeld. Dat kan ook niet met een Hasselblad. Het juiste moment is dus erg belangrijk. Maar het mooie van passie voor beweging is: je zal nooit een moment dat de moeite waard is missen, zolang je controle over je camera hebt. En hiervoor staat Thomas Morel.

Meer weten

Inschrijven voor Shoot kan via de website: http://www.shoot-amsterdam.nl
De presentatie van Tomas Morel is van 17.15  tot 18.15 uur op de tweede etage
Bekijk ook de website van Tomas Morel: http://www.thomasmorelphotography.com
1160876_orig


Bekijk ook deze items