terug

The making of…

Knick Knack Pot van Kiki van Eijk, geproduceerd in samenwerking met Cor Unum. © Mike Roelofs & Raoul Kramer
Knick Knack Pot van Kiki van Eijk, geproduceerd in samenwerking met Cor Unum. © Mike Roelofs & Raoul Kramer

Mike Roelofs & Raoul Kramer kennen we als individuele fotojournalisten. Als duo werken ze af en toe samen aan commerciële projecten. Wat is de winst van intensief samenwerken?

Nog een vraag: Hoe zorg je ervoor dat een opdrachtgever je vindt als je zulk uiteenlopend werk doet? Brigitte van Mechelen gaat in P/f nummer 7 op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen. In een interview onthullen beide fotografen dat samenwerken helpt bij het out-of-the-box denken.

Mike Roelofs werkt momenteel aan twee langlopende projecten. Een foto-/filmdocumentaire over de Native Canadian, de Indiaan. Waarbij de focus ligt op het conflict tussen ‘blank’ en ‘indiaan’. Daarnaast werkt hij aan zijn project over de Roma zigeuners in Roemenië, dat in 2010 in boekvorm verschijnt.

www.mikeroelofs.eu

Raoul Kramer werkt aan ‘De nalatenschap van Oorlog’, een langlopend project waarin hij op zoek gaat naar de tastbare winst en verlies van een oorlog op verschillende niveaus. Deel 1, ‘De nalatenschap van een militair’, zal worden gepresenteerd in een installatie waarin video en fotografie worden gecombineerd.
In ‘Sporen van het verleden; de Birma-Siam Spoorweg’, gaat Kramer op zoek naar resten van de Birma-Siam Spoorweg, en onderzoekt aan de hand daarvan de betekenis, toen en nu, van het werk door de (Nederlandse) krijgsgevangen en dwangarbeiders. Het project zal uitmonden in een website en een boek.

www.neolux.info

Commercieel werk van Mike Roelofs en Raoul Kramer:

www.jewelsandjoules.nl | www.designconnectionbrainport.nl
Jewels & Joules is te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (17 t/m 25 oktober 2009).