terug

Tentoonstelling Sochi Project in Moskou gaat niet door

1e prijs Kunst en Entertainment - © Foto: Rob Hornstra, InstituteNa de weigering van de visa voor fotograaf Rob Hornstra en journalist Arnold van Bruggen, gaat nu ook de tentoonstelling die binnenkort open zou gaan in Moskou van hun werk niet door.
“Slecht nieuws voor ons: onze tentoonstelling in Moskou volgende week is afgelast, na anderhalf jaar voorbereiding. Reden: waarschijnlijk zelfcensuur of angst,” schrijven de makers van het Sochi Project op Twitter. Het Moskouse centrum voor hedendaagse kunst ‘Winzavod’ is waarschijnlijk bang voor represailles van het regime of van Poetin-aanhangers.
Die vrees lijkt niet onterecht, maar Hornstra en Van Bruggen betreuren het besluit ten zeerste. De tentoonstelling had succesvol kunnen verlopen, mits Winzavod de wil had gehad om dit evenement door te laten gaan, vinden de documentaire makers.
Ze hebben nu besloten op volgende week vrijdag 18 oktober om 17:00, het moment dat de tentoonstelling in Moskou zou openen, een schaduwopening te houden in de Stadsschouwburg Amsterdam, in samenwerking met SSBA-Salon.
Meer informatie: thesochiproject.org


Bekijk ook deze items