Tamron SP 35mm F/1.8 Di VC USD

10-Tamron SP 35mm F1.8 Di VC USD

TIPA – BEST DSLR PRIME LENS

De Tamron 35mm f/1,8 is een solide gebouwd full-frame objectief voor Canon, Nikon en Sony en valt binnen de nieuwe SP-lijn van hoogwaardige objectieven van Tamron. De behuizing van het objectief is geheel van metaal, op de vijf belangrijkste plaatsen zijn vochtwerende afdichtingen aangebracht en een water en olie afstotende Fluorine coating op de frontlens zorgt voor een objectief dat onder alle omstandigheden is te gebruiken.

In het optisch ontwerp, dat bestaat uit tien elementen in negen groepen, maakt Tamron gebruik van twee asferische elementen, het LD (low dispersion) element en XLD (extra low dispersion) element zorgen voor het reduceren van chromatische aberraties. Het objectief heeft nauwelijks last van lichtafval aan de randen van het beeld en de scherpte loopt van hoek tot hoek. Het afgeronde diafragma met negen lamellen zorgt voor een zachte overgang van scherpte naar onscherpte en een mooie bokeh. Door de zeer korte minimale scherpstelafstand van 20cm en de lichtsterkte van f/1,8 kunnen close-up foto’s worden gemaakt met een spectaculaire achtergrondonscherpte.

f012_05_chris_mallorca_201508-900x601

“De Tamron 35mm f/1,8 is een solide gebouwd full-frame objectief voor Canon, Nikon en Sony”

De SP 35mm f/1,8 maakt gebruik Tamron’s VC (Vibration Compensation) beeldstabilisatie. Hierdoor worden de negatieve effecten van camerabewegingen geminimaliseerd, wat merkbaar voordeel oplevert bij het uit de hand fotograferen en filmen. Voor de autofocus maakt het objectief gebruik van de Tamron’s USD (Ultrasonic Silent Drive). Deze ringtype ultrasone motor zorgt voor een zeer nauwkeurige en stille scherpstelling. De USD-scherpstelling maakt het tegelijkertijd mogelijk om ook handmatig scherp te stellen zonder gebruik te hoeven maken van de AF/MF schakelaar.

TIPA_Awards_Logo_genericTechnische specificaties

Brandpuntsafstand: 35mm

Lichtsterkte: f/1,8

Filtermaat: 67mm

Opbouw: 10 elementen / 9 groepen

Bereik afstandinstelling: 0,20 meter – oneindig