terug

Susanne Reuling (1979), Fotoacademie, Amsterdam

Suzanne Reuling studeerde vorig jaar af met de serie ‘Geluksmomenten’. Iedere foto verbeeldt een persoonlijk geluksmoment en laat zien hoe mensen betekenis geven aan geluk. Zij regisseert de foto’s in hoge mate, maar probeert daarbij wel zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven. “In mijn fotografie werk ik hoofdzakelijk met studiolicht op locatie. De vervreemding die ontstaat door bestaand licht met flitslicht te combineren, vind ik een interessant proces’, aldus Suzanne. In ‘Geluksmomenten’ worden mensen geportretteerd aan de hand van één vraag: ‘Waar word je gelukkig van?’ Door verschillende culturen te fotograferen aan de hand van een positief en universeel thema, hoopt ze bij te dragen aan positieve beeldvorming en het verkleinen van culturele afstanden.
Bij alle foto’s hoort een quote waarin het geluksmoment wordt toegelicht, zoals: “Het moment vlak voor de regen. Met mijn blote voeten in de grond. Het zand tussen mijn tenen. Het is de geur in de lucht. Ik voel het door mijn hele lijf. Dat is het moment dat ik echt leef.” Don Geraldo, 72 jaar.
Juryrapport: Een klassiek mooie reportage uit een Zuidamerikaans land. Er zit liefde en aandacht in de foto’s. De timing is uitstekend en het gebruik van licht en tegenlicht is heel fraai.
www.susannereuling.nl