terug

Supersnelle Sony’s

Naast Alpha camera’s met en zonder spiegel, heeft Sony nu ook twee modellen met een gedeeltelijk licht doorlatende spiegel, de Alpha 33 en de 55. Nieuw is een dergelijke techniek niet, Canon had een tijd geleden een EOS-1 RS met zo’n spiegel.
Het voordeel is dat de spiegel niet op hoeft te klappen, waardoor de beeldsnelheid omhoog kan gaan. De Alpha 55 kan dan ook met tien beelden per seconde fotograferen (de 33 met zeven beelden per seconde). Voor een camera in deze klasse is dat uniek.
Belangrijker voordeel is dat het licht direct naar de beeldsensor én de fasedetectie autofocussensor wordt gestuurd, waardoor de scherpstelling met live view een stuk sneller werkt. Er hoeft immers niet op de beeldsensor zelf worden scherp gesteld of je hoeft de spiegel niet vooraf op te klappen. Dat is niet alleen handig bij fotograferen, maar ook bij filmen. De video kan in 1080i HD worden opgenomen. 
Je zou denken dat de Alpha 33 en 55 een optische zoeker heeft, maar dat is niet waar. Via het oculair krijg je een digitaal beeld. Hetzelfde beeld kan ook getoond worden op een draai- en kantelbaar scherm achterop. Zoals gebruikelijk bij Sony zijn de verschillen tussen de modellen klein.

Tags: Sony

Bekijk ook deze items