terug

Speciale kleurenfilm van Lomography

LomoChrome Purple 400Specialistische films hebben altijd een grote aantrekkingskracht gehad bij een aantal fotografen. Maar omdat de omzet bij die films zo laag is, zijn het ook de films de eersten die verdwijnen. Soms zijn er echter fanatiekelingen die een film toch weer opnieuw op de markt willen brengen. Zo brengt Lomography een nieuwe versie van de Kodak Aerochrome op de markt: de LomoChrome Purple 400.
De speciale Kodak Aerochrome werd al in 2007 uit productie gehaald. Deze kleuren infrarood film werd veel gebruikt door het Amerikaanse leger tijdens de Vietnam oorlog om bijvoorbeeld de vegetatie en bebossing te onderzoeken. Kenmerkend voor de film is dat alles wat groen is, paars wordt weergegeven. Dat effect is nog steeds geliefd, zo bleek.
Lomography heeft daarom besloten een film te ontwikkelen met hetzelfde effect. Het is echter geen infrarood film, maar de kleuren worden wel degelijk aangepast alsof het infrarood is. Je kunt de LomoChrome Purple 400 dus zonder filters gebruiken. Hoe Lomography dat voor elkaar heeft gekregen, is niet bekend gemaakt. De LomoChrome Purple 400 wordt geleverd voor zowel 35mm als 120 spoel. De eerste batch films, 3500 in 35mm en 4000 in 120 spoel, wordt in juli 2013 geleverd aan de liefhebbers die de film nu bestellen. De films kunnen alleen in een pak worden geleverd. Voor vijf films betaal je € 49,50 (35mm) of € 59,50.


Bekijk ook deze items