terug

Sophie Calle; persoonlijk en publiek

Componiste, Laurie Anderson Uit Take care of yourself, 2007 © ADAGP Courtesy Galerie Emmanuel Perrotin, Paris/Miami; Arndt & Partner, Berlin/Zürich; Koyanagi, Tokyo; Gallery Paula Cooper, NY.

In Tilburg is het werk te zien van de internationaal gevierde Franse kunstenares Sophie Calle. In haar werk schendt ze voortdurend de wetten van de privacy en ze schakelt vaak tussen verschillende media.

In P/f nummer 1 (vanaf 30 januari in de kiosk) analyseert Lynn Berger het werk en leven van Calle. Calle vind dat onze persoonlijke levens per definitie publiek zijn en dat we voor een groot deel bestaan in de gedachten en daden van anderen.

In haar werk schendt Calle voortdurend de wetten van de privacy en ondergraaft ze de distincties tussen zelf en ander, tussen leven en kunst. Daarbij schakelt ze ook nog eens voortdurend tussen verschillende media – van fotografie tot film en performance – en speelt ze, voor haar technieken, leentjebuur bij een handvol academische en professionele disciplines – van detectiveachtig speurwerk tot antropologische en psychologische analyses.

  • Sophie Calle: Talking to Strangers
    Museum De Pont, 26 januari t/m 16 mei 2010
    www.depont.nl