terug

Sony komt met RX100 III

sonyh  X100III_Front_EVF_Flash-1200De Sony Cyber-shot DSC RX100 is een camera die ook onder professionele fotografen een hit is. Dat is vooral te danken aan de sensor. Een camera op broekzakformaat, maar vanwege de sensor betere beeldkwaliteit dan de echte compactcamera’s. De Cyber-shot RX100 III heeft ten opzichte van zijn voorganger een helderdere lens met een grotere hoek en ingebouwde zoeker voor nog meer opnamemogelijkheden in een compacte behuizing.
De Cyber-shot RX100 III heeft een stevige, lichte en stijlvol vormgegeven aluminium behuizing. Een verbeterde lens en een snelle beeldverwerkingsprocessor worden aangevuld met een inklapbare OLED Tru-Finder met ZEISS T*-coating, verbeterde filmfuncties en een 180 graden kantelbaar lcd-scherm. De ZEISS Vario-Sonnar T* 24-70 mm F1.8-2.8-lens is helderder en heeft een grotere hoek dan voorheen.

Oled Tru-Finder met hoog contrast

Een andere toevoeging aan de Cyber-shot™ RX100 III is de inklapbare OLED Tru-Finder met hoog contrast die een heldere, gedetailleerde weergave biedt. De optische vlakken van de zoeker hebben een ZEISS T*-coating waarmee schittering aanzienlijk wordt verminderd en het beeld van rand tot rand helder is. Er is ook een oogsensor die automatisch schakelt tussen zoeker- en schermweergave.

Exmor R-CMOS-beeldsensor

De camera heeft een nieuwe Exmor R-CMOS-beeldsensor van type 1.0 met 20,1 megapixels en achtergrondverlichting. Deze is veel groter dan de sensor in normale compactcamera’s. De sensor heeft een laag ruisniveau, biedt uitstekende gevoeligheid bij weinig licht en is voorzien van de nieuwste generatie BIONZ X-verwerkingsprocessor van Sony. Deze is driemaal sneller dan zijn voorganger en is uitgerust met detailweergavetechnologie voor natuurlijke weergave van fijne structuren, technologie voor diffractievermindering, en gebiedspecifieke ruisonderdrukking waarbij de helderheid behouden blijft bij slechte verlichting binnen en bij nachtfoto’s.

Nieuwe videofuncties

De BIONZ X-processor biedt ook nieuwe videofuncties. De Cyber-shot RX100 III ondersteunt nu ook de efficiënte XAVC S-indeling. Deze is gebaseerd op de professionele XAVC-standaard en maakt Full HD-videobeelden met een snelheid tot 50 Mbps.
Bekijk hier alle technische specificaties
Prijs en beschikbaarheid wordt nog bekend gemaakt.
Bron: Pf/Sony

Tags: Sony

Bekijk ook deze items