terug

Sony A99, full frame camera met halfdoorlatende spiegel

De Sony Alpha 99 is het nieuwe topmodel en vervangt de Alpha 900. Net als zijn voorganger heeft de Sony A99 een fullframe sensor, maar geheel in lijn met de andere modellen van Sony wel een halfdoorlatende spiegel. Het is daarmee de eerste fullframe camera van Sony die geen optische zoeker heeft. De halfdoorlatende spiegel maakt een hoge beeldsnelheid mogelijk, plus de mogelijkheid om de gewone autofocussensor te gebruiken bij live view.
Bij de Sony Alpha 99 worden twee soorten scherpstelling gecombineerd: die op basis van contrastdetectie, zoals gebruikelijk bij spiegelreflexcamera’s, en een op basis van fasedetectie. De traditionele AF-sensor heeft bij de Sony Alpha 99 negentien velden, waarvan er elf kruissensoren. Bij de fasedetectie zijn er maar liefst 102 velden ter beschikking. Een nieuwe AF-D modus moet zorgen voor een goede tracking van de onderwerpen. Deze stand werkt nu nog met een beperkt aantal objectieven, via een firmware-update zullen terzijnertijd meer objectieven worden toegevoegd.
De beeldsensor van de Sony A99 is een nieuwe Exmor-CMOS met effectief 24,3 miljoen pixels. De gevoeligheid loopt van ISO 50 tot en met 25600. Voor de sensor zit een ‘multi-segment optische low-pass filter’. De Bionz processor maakt de snelle beeldverwerking mogelijk. De Sony Alpha 99 haalt standaard zes beelden per seconde. In de telezoom hogesnelheidsopnamestand (mooi woord voor Scrabble), waarbij een deel van de sensor wordt gebruikt, is zelfs tien beelden per seconde mogelijk. De filmmogelijkheden van de Sony Alpha 99 zijn uitgebreid. De camera kan Full HD opnemen in AVCHD formaat bij 60/25p of 30/24p.
De Sony A99 heeft een behuizing die goed is afgedicht tegen stof en regen. Via de elektronische zoeker krijg je een 100% zoekerbeeld. Het LCD achterop de camera kan gedraaid en gekanteld worden. Vanaf november 2012 is de Sony Alpha 99te koop en de camera heeft een adviesprijs van € 2800 inclusief BTW.

Tags: Sony

Bekijk ook deze items