terug

Sony α7 II

SonyA7-2-01
Sony komt met de α7 II, de eerste full-frame camera met beeldstabilisatie over 5 assen. De A7II biedt de gebruiker 24 miljoen pixels, net als de eerdere versie. Een uitwendige aanpassing is het vergroten van de greep voor de rechterhand, een iets gewijzigde plek voor de ook wat groter geworden ontspanknop. Er zijn tien knoppen die elk één van 56 functies toegewezen kunnen krijgen. Een belangrijk verschil is de speciale beeldstabilisatie die nu camerabewegingen in elke richting kan compenseren door de sensor in de camera een tegen beweging te laten maken. Het systeem werkt dus met elk objectief, en wanneer het objectief een eigen stabilisatiesysteem heeft worden beide technieken samengevoegd. Het systeem kan ook actief zijn tijdens het instellen waardoor de gebruiker ook dan een mooi rustig zoekerbeeld heeft.
SonyA7-2-02

Snelle hybride AF

Het auto-focus systeem is sneller geworden, het gebruikt een combinatie van 117 phase detectie AF-punten en 25 contrast detectie AF-punten, alle op de sensor zelf. Hierdoor kan het AF-systeem ook bewegende onderwerpen volgen. Tot de opties van de ingebouwde Bionz XTM beeldprocessor hoort het lokaal toepassen van ruisreductie waardoor meer details zichtbaar blijven.
Voor de video-opnames, maximaal Full-HD met 60/50 bps wordt nu gebruik gemaakt van de XAVC-S codec met een bitrate van 50 Mbps. De A7-II kan ook ingesteld worden op het gebruiken van S-Log2 gamma, waardoor een maximaal dynamisch bereik wordt vastgelegd voor nabewerking in professionele videobewerking.
5845596405