terug

Snel: Sony SLT A77 II

DSC03485De nieuwe Sony SLT A77 II lijkt uiterlijk sterk op het oude model, maar is van binnen behoorlijk verbeterd. De 24 MP APS-C sensor en de processor zijn vernieuwd. Dit moet niet alleen zorgen voor een nog hogere beeldkwaliteit, maar ook voor een snellere werking van bijvoorbeeld de autofocus. Het autofocussysteem is flink onder handen genomen. De A77 II beschikt nu over 79 autofocuspunten waarvan er vijftien van het zogenaamde ‘cross’type zijn. De autofocuspunten bestrijken een groot veld. Dat is handig bij ’tracken’, het volgen van onderwerpen en geeft creatieve vrijheid.
AF bij 12 bps
8397271110Dankzij het SLT-systeem van Sony, waarbij gebruik wordt gemaakt van een vaste, niet opklappende, halfdoorlaatbare spiegel, haalt de A77 II 12 beelden per seconde mét behoud van autofocus. Dat is voor een camera in deze klasse indrukwekkend. De A77 II houdt dit bij gebruik van jpegs zo’n vijf seconden vol, wat goed is voor 60 opnames. De eerste testen die we hebben kunnen doen met deze camera bij de introductie in Londen, lieten zien dat het systeem goed werkt. De autofocus is snel, volgt onderwerpen gemakkelijk en laat zich niet snel van de wijs brengen als er even iets anders door het beeld gaat. Het menu van de camera is uitgebreid met extra mogelijkheden om het autofocussysteem te finetunen en aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Uiteraard werkt de autofocus, dankzij het SLT-systeem, op dezelfde manier bij video. De A77 II neemt full-HD op in AVCHD 2.0, en beschikt onder andere over 60p en 24p.
Andere verfijningen aan de camera zijn onder andere te vinden in de elektronische zoeker, die nu dezelfde is als van de A99. Deze 2,4 MP zoeker geeft een helder, gedetailleerd waarmee ook handmatig scherpstellen eenvoudig is. Het scherm achter op de camera is voorzien van een nieuw mechanisme dat ook al op de A99 te zien was. Het is niet alleen uitklapbaar maar ook draaibaar. Handig voor selfies, maar meer nog voor verticale opnames vanuit een hoog of laag standpunt. En uiteraard is de A77 II voorzien van Wifi en NFC. Hierdoor kunnen opnames gemakkelijk worden gedeeld en kan de camera worden gebruikt met apps van Sony voor extra mogelijkheden.
9324484271


Bekijk ook deze items