terug

Sinar p-MF-L, voor de Leica S2

De overname van Sinar door Leica is nog maar net bekend, en nu is er al een aankondiging van een eerste product dat prachtig in deze samenwerking past.
Het is een Sinar technische camera, de Sinar p-MF-L, die is gemaakt om een LeicaS2 middenformaat spiegelreflex te combineren met de mogelijkheden tot het verstellen die een technische camera biedt.
De combinatie biedt precieze controle over het perspectief en de mogelijkheid om selectief de scherpte te kiezen, terwijl er gebruik wordt gemaakt van een Leica S2 als camera.
De Sinar Capture software is aangepast om te kunnen communiceren met de Leica S2 waardoor vanaf de computer gewerkt kan worden.

De Leica S2 achterop de nieuwe Sinar p
De Leica S2 achterop de nieuwe Sinar p

Er is zelfs een Live View optie met een aanduiding voor de scherpte beschikbaar. Het persbericht spreekt van de optie voor de Leica S2 bezitters om nu ook gebruik te kunnen maken van de hoogwaardige Sinaron objectieven, maar of die beter zijn dan de eigen Leica objectieven is een vraag die pas na onderzoek beantwoord kan worden.

Voordeel Sinaron objectieven

Volgens mij zijn ze allebei van een zeer hoge kwaliteit. Het lijkt dat het voordeel van de Sinaron objectieven vooral zit in de grotere beeldcirkel die nodig zijn om de verstellingen van de Sinar p-MF-L mogelijk te maken.
De camera kan van landschap- naar portretoriëntatie gedraaid worden zonder hem los te koppelen.

Het zijaanzicht, de Sinar p maakt alle verstellingen mogelijk met de Leica S2 als achterwand.
Het zijaanzicht, de Sinar p maakt alle verstellingen mogelijk met de Leica S2 als achterwand.