terug

Sigma zet nieuwe lijn voor objectieven op

Het Japanse Sigma is niet tevreden dat gebruikers van spiegelreflexcamera’s vaak maar één objectief gebruiken. Het grote voordeel van een spiegelreflexcamera is dat je verschillende objectieven kunt gebruiken. Volgens Sigma is het kiezen van het juiste objectief voor de meeste consumenten te ingewikkeld. Daarom gaat Sigma de objectievenreeks anders indelen, met als uitgangsbasis het doel van de fotografie. Niet op basis van het brandpunt. In de verschillende groepen kunnen dezelfde brandpunten voorkomen. Zo moeten de groepen een hulpmiddel zijn om het juiste objectief te kiezen.
Er komen drie groepen: modern, artistiek en sport. In de eerste groep komen de objectieven die gemaakt zijn met de laatste stand van de techniek en die een goed optische kwaliteit combineren met een compact ontwerp. De objectieven in deze groep zijn inzetbaar voor een groot aantal onderwerpen, zoals reisfotografie, familiefoto’s en landschappen. Onder artistiek vallen de objectieven waarmee je creatieve effecten kunt krijgen, zoals de vaste brandpunten met een groot diafragma, macrolenzen, fisheyes en de groothoekobjectieven. Typische onderwerpen voor deze groep zijn onder andere portretten, architectuur en onderwaterfotografie. De teleobjectieven vallen in de groep sport. De objectieven in deze groep zijn vooral ontworpen om snelle onderwerpen goed te kunnen vastleggen. Het beperkt zich niet tot sport, ook natuurfotografie hoort bij deze categorie. Kenmerkend is ook dat de objectieven in deze groep aan te passen zijn aan de wensen van de fotograaf.
Als boter bij de vis kondigt Sigma in iedere groep een nieuw objectief aan. De Sigma 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM is een typisch breed inzetbaar objectief. Het APS-C objectief is voorzien van onder andere een SLD en een FLD element om kleurfouten te corrigeren. In het objectief is het nieuwe materiaal TSC (Thermally Stable Composite) verwerkt, waardoor er nauwkeuriger gefabriceerd kan worden. In de artistieke groep komt een fullframe Sigma 35mm F1.4 DG HSM. Kenmerkend is het grote diafragma, waardoor je een kleine scherptediepte kunt krijgen. Een speciale coating moet onder andere overstraling voorkomen. Het eerste nieuwe objectief in de productgroep sport is de Sigma 120-300mm F2.8 DG OS HSM. Deze lichtgevoelige telezoom is weersbestendig en uiteraard voorzien van een optische beeldstabilisatoe. Het objectief heeft een afneembare statiefgondel en kan gebruikt worden met een van de teleconverters van Sigma. Van alledrie de objectieven zijn de specificaties nog niet definitief. Prijs en leverdatum zijn dan ook onbekend.
Naast de nieuwe objectieven komt Sigma ook met een USB dock. Met behulp van deze dock en het programma Sigma Optimization Pro kunnen objectieven voorzien worden van de laatste firmware en de scherpte worden afgesteld. Bij de telezooms kun je bovendien instellen binnen welk bereik het objectief moet scherpstellen.

Tags: Sigma

Bekijk ook deze items