terug

Sigma Quattro DP1

Sigma
Bij Sigma was de DP1 Quattro, de groothoekversie met een helemaal nieuw ontworpen 19 mm ƒ/2.8 beschikbaar. Voor het overige, de bediening en het uiterlijk, is de dp1 niet te onderscheiden van de dp2. Naast de nieuwe Quattro modellen blijven de oudere Merril modellen ook verkrijgbaar, maar dan voor een flink verlaagde prijs.
sigmaquattro
En het wachten is dan nog op de derde versie voorzien van een juist wat langere brandpuntsafstand, voor portretfotografie bijvoorbeeld. Voor de liefhebbers komt er dan een speciale tas waar ze met zijn drieën in passen.
 

Sigma 150-600mm F/5-6.3 DG OS HSM Sports

Daarnaast zijn er de twee uitvoeringen van de 150-600 mm zoom ƒ/5-6,3. De duurdere sports versie wijkt af door een betere versie van de voorste lenselementen, die zorgen voor een betere correctie van de chromatische afwijkingen.
sigmazoom
De zoom instelling kan zowel door draaien als door schuiven worden gekozen, ook kan het objectief in een bepaalde brandpuntskeuze worden geblokkeerd. En er is een instelling voor het handmatig overnemen van het scherp stellen, gewoon door de ring van het objectief te gaan draaien. De statief aansluiting is uiteraard draaibaar, en wanneer 600 mm nog niet genoeg is, zijn er zelfs converters, 1,4x en 2x, waarbij de beeldstabilisatie wel mooi is, maar een goed statief toch wel zal helpen.