terug

Sigma DP3 Merrill


Sigma heeft een derde model in de DP-serie uitgebracht, de Sigma DP3 Merrill. Net als de DP1 en de DP2 is de DP3 een compactcamera met een vast brandpunt en een grote sensor. De sensor is de reeds bekende Foveon Merrill APS-C sensor, als objectief wordt bij de Sigma DP3 Merrill een 50mm f/2.8 gebruikt. Dat levert in combinatie met de sensor een met kleinbeeld vergelijkbaar brandpunt van 75mm op. De drie DP-modellen vormen zo een klassieke set met brandpunten, al is het wel een beetje een dure oplossing om drie camera’s bij je te hebben als je zowel met groothoek, normaal en telebrandpunten wil werken. In ieder geval heb je wel keuze, de andere fabrikanten die dergelijke compactcamera’s aanbieden, zoals Fujifilm en Sony, hebben alleen een 35mm objectief als mogelijkheid. Afgezien van het objectief is de Sigma DP3 Merrill vrijwel identiek aan de reeds bestaande modellen. De DP3 kan nu zeven RAW beelden in de buffer opslaan als je met vier beelden per seconde een serie maakt.
Om de RAW bestanden te verwerken levert Sigma het programma Sigma Photo Pro mee. Dat programma heeft nu een speciale zwart-wit module. Dit moet betere zwart-witopnames opleveren. Bijzonder is dat je in de zwart-wit module de RGB verhouding kunt wijzigen, wat een goede controle over het contrast geeft en je een kleurfilter kunt simuleren. Die mix is mogelijk omdat in iedere pixel de drie kanalen tegelijk worden geregistreerd, anders dan bij het traditionele Bayerpatroon waarbij de kleur van iedere pixel wordt berekend met behulp van de naastliggende pixels.
De nieuwe software is vanaf februari te downloaden. Wanneer de Sigma DP3 Merrill op de markt komt is nog onbekend, evenals de prijs.


Bekijk ook deze items