Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM

08-SIGMA 50-100mm-F1.8-DC-HSM-Art-Lens

BEST DSLR TELEPHOTO ZOOM LENS

Sigma is al een tijd bezig hun nieuwe objectieven onder te verdelen in drie duidelijke categorieën. Iedere categorie verklaart de benadering die Sigma heeft gekozen bij het ontwikkelen van het objectief en moet fotografen helpen om makkelijker het objectief te kiezen dat past bij hun fotografie. De objectieven van de Art-lijn behoren tot het hoogste segment, waarbij de kwaliteit, geavanceerde optische prestaties en expressiviteit belangrijker zijn dan compactheid en multifunctionaliteit. De objectieven kenmerken zich door de hoge lichtsterkte en vooral de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Nieuwe objectieven in de Art lijn worden steevast enthousiast ontvangen en terecht wint Sigma met objectieven uit deze lijn drie Tipa awards voor digitale spiegelreflex objectieven.

“Naast dat de lichtsterkte gelijk blijft over het gehele zoombereik blijft ook het scherpstelpunt vast staan tijdens het zoomen, ideaal voor video”

De Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM voor APS-C formaat digitale spiegelreflexcamera’s is zo ontworpen dat het in het 35mm equivalent drie populaire brandpunten beslaat, de 85mm, 105mm en 135mm. Vanwege de grote diameter van het diafragma, is deze gemaakt met een nieuw duurzaam polycarbonaat en om de 9 afgeronde diafragma lamellen soepel en snel te laten bewegen zijn deze bekleed met carbon. Naast dat de lichtsterkte gelijk blijft over het gehele zoombereik blijft ook het scherpstelpunt vast staan tijdens het zoomen, een eigenschap die vooral voor video erg belangrijk is. Met de hoge lichtsterkte en het zoombereik is de Sigma 50-100mm f/1,8 is ideaal voor portret fotografie met mooie bokeh. Daarnaast completeert het zoomobjectief samen met de Sigma 18-35mm f/1,8 een ruim zoombereik met gelijke lichtsterkte voor videografen.

Alle drie deze Sigma Art objectieven komen met een bajonet vatting voor Canon, Nikon en Sigma, maar om de duurzaamheid van de objectieven te vergroten vallen de drie objectieven ook onder Sigma’s Mount Conversion Service. Met deze betaalde service bouwt Sigma de vatting en interne componenten om naar een ander merk bajonet.
De objectieven werken ook samen met Sigma’s nieuwe USB dock. Door middel van deze dock kunnen lenscalibratie en toekomstige firmware updates worden uitgevoerd.

TIPA_Awards_Logo_generic

Technische Specificaties

Brandpuntsafstand: 50 – 100 mm

Lichtsterkte: f/1,8

Filtermaat: 82 mm

Opbouw: 21 elementen / 15 groepen

Bereik afstandinstelling: 0,95 meter – oneindig