Sigma 20mm F1.4 DG HSM

SIGMA 20mm F1.4 DG HSM Art

BEST PROFESSIONAL DSLR LENS

 

Sigma is al een tijd bezig hun nieuwe objectieven onder te verdelen in drie duidelijke categorieën. Iedere categorie verklaart de benadering die Sigma heeft gekozen bij het ontwikkelen van het objectief en moet fotografen helpen om makkelijker het objectief te kiezen dat past bij hun fotografie. De objectieven van de Art-lijn behoren tot het hoogste segment, waarbij de kwaliteit, geavanceerde optische prestaties en expressiviteit belangrijker zijn dan compactheid en multifunctionaliteit. De objectieven kenmerken zich door de hoge lichtsterkte en vooral de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Nieuwe objectieven in de Art lijn worden steevast enthousiast ontvangen en terecht wint Sigma met objectieven uit deze lijn drie Tipa awards voor digitale spiegelreflex objectieven.

“De grote beeldhoek samen met de uitstekende beeldkwaliteit maken de 20mm f/1.4 uitermate geschikt voor een groot aantal toepassing”

De Sigma 20mm F1.4 DG HSM is de eerste 20mm op de markt met een lichtsterkte van f/1.4. Ontworpen voor Full Frame camera’s is de 20mm speciaal ontwikkeld om het volledige potentieel van ultra-hoge megapixel camera’s te benutten. Het optisch ontwerp minimaliseert vertekening en laterale en axiale chromatische aberratie. De Super Multi-Layer Coating reduceert daarnaast flare en ghosting. De grote beeldhoek samen met de uitstekende beeldkwaliteit maken de 20mm f/1.4 uitermate geschikt voor een groot aantal toepassing. De helderheid, kleine scherptediepte en prachtige bokeh bij een open diafragma laten zien dat Sigma inderdaad een baanbrekend product op de markt heeft gezet.

Alle drie deze Sigma Art objectieven komen met een bajonet vatting voor Canon, Nikon en Sigma, maar om de duurzaamheid van de objectieven te vergroten vallen de drie objectieven ook onder Sigma’s Mount Conversion Service. Met deze betaalde service bouwt Sigma de vatting en interne componenten om naar een ander merk bajonet.
De objectieven werken ook samen met Sigma’s nieuwe USB dock. Door middel van deze dock kunnen lenscalibratie en toekomstige firmware updates worden uitgevoerd.

TIPA_Awards_Logo_genericTechnische Specificaties

Brandpuntsafstand: 20 mm

Lichtsterkte: f/1,4

Filtermaat: n.v.t.

Opbouw: 15 elementen / 11 groepen

Bereik afstandinstelling: 0,28 meter – oneindig