terug

Sekonic L-478D

Een lichtmeter blijft een goed hulpmiddel voor de fotograaf. Je zou denken dat er weinig meer te ontwikkelen is, maar Sekonic heeft een nieuwe lichtmeter die zeker voor fotografen die met veel flitsers werken interessant is. De nieuwe Sekonic Litemaster Pro L-478, zowel met als zonder ingebouwde radiotrigger te verkrijgen, is gepositioneerd onder de L-758D, maar heeft een hoop functies die het topmodel in de schaduw zetten.
Zo heeft de Sekonic L-478D een touchscreen om de lichtmeter te bedienen. Het is de eerste lichtmeter die dat heeft. Op zich is een aanraakscherm niet heel boeiend, maar het biedt wel mogelijkheden om zaken makkelijker te regelen. Met de L-478DR, de versie met radiotrigger, kun je het vermogen van de flitsers op de lichtmeter instellen. Het werkt met de triggers van PocketWizard en de ST4 van Elinchrom. De L-478DR kent alle kanalen en groepen van bijvoorbeeld de PocketWizard Plus III. Daardoor wordt het heel makkelijk om meerdere flitsers in hetzelfde kanaal apart in te stellen. De ControlTL zones zijn net zo te gebruiken als de PocketWizard AC3.
Beide versies van de Sekonic L-478 kunnen zowel gebruikt worden voor fotografie als video. De meters hebben zowel een HD als Cine-stand. Als je filters gebruikt kan de filterfactor per lichtbron of van de camera zelf in verschillende standaarden worden ingesteld.
Net als de L758 kun je ook profielen maken voor verschillende camera’s, zodat je kunt zien of het contrast binnen het dynamisch bereik van de camera valt. De Sekonic L-478 kan profielen van tien camera’s opslaan. Om het profiel te maken moet je wel de optionele zoeker voor 5 graden spotmeter aanschaffen (€90,00 excl BTW). Daar zit ook een groot verschil met de L-758, die heeft namelijk een 1 graden spotmeter wat nog nauwkeuriger is.
De adviesprijs voor de Sekonic L-478D is € 315,00 exclusief BTW, de versie met radiotrigger L-478DR € 385,00 exclusief BTW.


Bekijk ook deze items