terug

Samsung NX1

De Samsung NX1 wordt gepositioneerd als topcamera in het APS-mirrorless segment.
De nieuwe Samsung NX1 is een APS systeemcamera met 28 Mpixel sensor en 4K video optie, een heel snelle auto-focus en gebouwd om weersinvloeden te doorstaan. Naast het kantelbare scherm achterop heeft de NX1 ook een display op de bovenkant waarop de instellingen te zien zijn.
NX1 with 50-150MM_1
Ook enkele nieuwe objectieven, waaronder een 50-150 mm ƒ/2.8, ED, OIS.
De NX1 is voorzien van nieuwe technologie die is toegepast in de opnamesensor, in de beeldbewerkingsprocessor en het geheel nieuwe AF-systeem. Dat AF systeem is de derde versie van het Samsung AF-systeem, en biedt een combinatie van de voordelen van fase-detectie en contrastdetectie, waardoor de NX1 zowel heel snel als heel nauwkeurig scherp stelt. Zo is de NX1 in staat om bewegende onderwerpen met het AF-systeem te volgen bij een opname frequentie van 15 beelden per seconde. Daarvoor zijn dan 205 AF velden voor de fase detectie, en 209 voor de contrastherkenning. Daarbij is 90 % van het beeld beschikbaar voor de AF-meting, de 153 contrastdetectoren in het midden werken als kruissensor.
NX1_4

BSI-CMOS

De BSI-CMOS sensor bevat het tot nu toe voor de APS afmetingen ongekende aantal van 28 miljoen pixels. Daarbij is er ook nog voor gezorgd dat de positionering van de microlenzen extra veel licht op de lichtgevoelige gedeeltes van de pixels concentreert. Daardoor wordt een ISO bereik van 100 tot 25.600 mogelijk, eventueel tot 51.200 te forceren. De RAW-bestanden worden als 14-bits gegevens opgeslagen.
De nieuwe beeldverwerkingschip, de DRIMe V maakt het opnemen en verwerken van 15 opnames per seconde mogelijk, waarbij de ruisonderdrukking op intelligente wijze wordt uitgevoerd. Het AF-systeem kweekt supersnel, 0,055 seconden, en het beeld wordt vervolgens vrijwel zonder vertraging naar de zoeker doorgegeven.

Video: 4K

Naast de fotografische mogelijkheden biedt de Samsung NX1 ook veel opties voor videomakers. 4K en UHD volgens de DCI standaard zijn opties, en verder wordt de nieuwe H.265 codec toegepast, terwijl ook bij video opnames de fasedetectie voor de AF kan worden gebruikt.

LCD

Bovenop de camera is een LCD scherm voor zicht op de gekozen instellingen, de OLED zoeker gebruikt 2,36 miljoen beeldpunten voor een gedetailleerde weergave. Als nieuw objectief dat de kwaliteit van de camera kan ondersteunen is een 50-150 mm ƒ/2.8 ED OIS ontwikkeld. Net als de camera is ook het objectief stof- en spatwaterdicht afgewerkt.

Samsung 16-50 mm
Samsung 16-50 mm