terug

Samsung Galaxy

Samsung stand op de Photokina met de Galaxy camera’s

Samsung laat naast de nieuwe NX modellen ook en vooral de Galaxy modellen op de beurs zien. Die apparaten zijn een combinatie van een Galaxy tablet en een digitale camera.
De bediening verloopt helemaal via het grote aanraakscherm. Kies je voor de A instelling bijvoorbeeld, dan wordt er op het scherm een grote weergave van een objectief getoond, waar je de ISO, de belichtingscorrectie en het diafragma aan kunt wijzen. Bij andere instellingen zijn er uiteraard andere keuzes. Het ziet er prachtig uit, en de combinatie van een tablet computer met een digitale camera biedt natuurlijk nog veel meer opties, zaken als ingebouwde beeldbewerking liggen voor de hand, net als het probleemloos versturen van foto’s via een draadloos netwerk.
Mijn eerste indruk was dat het systeem wel te leiden heeft van een zekere traagheid, het omschakelen tussen instellen en fotograferen neemt gewoon wat tijd. En omdat de afmetingen van het tablet scherm bepalend zijn, zijn de Galaxy camera’s ook niet bepaald compact, behalve wat betreft de dikte.