terug

’s Wereld grootste digitale sensor

De achterwand van Feinberg ten opzichte van een iPhone. (Bron: APhotoEditor)

Niet voor de verkoop, maar wel het vermelden waard, is de digitale achterwand die de Amerikaanse fotograaf Mitchell Feinberg heeft laten maken. Het is volgens eigen zeggen de grootste niet scannende sensor die ooit is gemaakt.
Feinberg werkt veel op 8×10 inch en hij zocht naar een oplossing voor de verdwijnende Polaroids op dat formaat. Het project waar The Impossible Project mee bezig is, komt voor hem net te laat. Uiteindelijk besloot hij zelf een digitale achterwand te maken met een sensor van 8×10 inch. De Maxback, zoals de achterwand heet, past zonder adapters op zijn Sinar en maakt een opname binnen 30 seconden. Verwacht geen heel hoge resolutie: slechts tien miljoen pixels. Feinberg gebruikt de digitale achterwand namelijk als een Polaroid. De uiteindelijke foto wordt gewoon op film gemaakt.
De productie en ontwikkeling van de twee achterwanden, eentje heeft hij als reserve, koste hem een paar ton. Maar hij gaf al gauw $50.000 per jaar uit aan Polaroids, dus die kosten haalt hij er wel uit.
Een interview met Feinberg.

Tags: IPhone

Bekijk ook deze items