terug

Roy Soetekouw wint PF Prijs PAA

Roy Soetekouw ontvangt uit handen van hoofdredacteur Jan Paul Mioulet de PF Prijs tijdens de uitreiking van de Photo Academy Award 2013
Roy Soetekouw ontvangt uit handen van hoofdredacteur Jan Paul Mioulet de PF Prijs tijdens de uitreiking van de Photo Academy Award 2013

Roy Soetekouw van de Fotoacademie Amsterdam is de winnaar van de PF prijs bij de Photo Academy Award 2013. Naast de PF prijs kreeg hij voor zijn serie ‘Gewichtloos’ ook een derde prijs overall en de prijs van reclamebureau Happiness Brussels. Voor een andere serie kreeg hij een prijs van Sophie Maree Gallery.
De jury voor de overall prijs, onder leiding van Lars Boering, vond het volgende: “Roy is technisch sterk en heeft controle over zijn verhaal. Hij bewijst geschikt te zijn voor het vak en heeft met dit werk een echte proeve doorstaan. Kwam sterk naar voren in de eindfase. Moet nu doorzetten in het uitwerken en verfijnen van zijn eigen stem en stijl. De jury kijkt daar met belangstelling en vertrouwen naar uit.” Jurylid en hoofdredacteur Jan Paul Mioulet, zat op dezelfde lijn, en meldt in zijn juryrapport: “Een serie met een verhaal. Prachtig in sfeer en detail, mooi licht ook. Hier is een fotograaf aan het werk die zijn medium onder controle heeft.”
In nr. 7 van PF zullen we meer aandacht besteden aan deze talentvolle fotograaf.
De overall prijs is dit jaar gewonnen door Godelieve Krekelberg.Meer informatie en een overzicht van alle winnaars en genomineerden van de Photo Academy Awards 2013 is hier te vinden.