terug

Robin de Puy wint Photo Academy Award

De hoofdprijs bij de Photo Academy Award 2009, de prijs voor jong fototalent voor laatstejaars en pas afgestudeerden van de Nederlandse en Vlaamse fotoacademies is gewonnen door Robin de Puy met haar serie meisjes in de prostitutie.

© Robin de Puy
© Robin de Puy

De Photography Academy Awards werden 11 september uitgereikt in het Fotomuseum Den Haag. De jury was onder de indruk van het doorzettingsvermogen en het niveau van de 23-jarige fotografe. Volgens het juryrapport cijfert ze zichzelf weg en is ze onmerkbaar aanwezig in de keuze van haar onderwerp en in haar aanpak. “Juist deze onzichtbaarheid maakt haar tot een uitstekende fotograaf”, stelde de jury onder leiding van Hans Aarsman vast.

Voor deze prijs stuurden 175 studenten 2000 foto’s in. Bij de verschillende categorieën waren de meeste juryleden zeer enthousiast over een drietal andere jonge talenten: Kirsten Wilmink (wier serie samengestelde beelden over Duitsland in een van de volgende nummers van P/f als Portfolio zal worden gepresenteerd), Xiaoxiao Xu (die ook al in de categorie Vrij Werk won bij De Fotoprijs met haar uitgebreide sfeerrepor tage uit China) en de Vlaamse Bieke Depoorter (die een prachtig boek als inzending stuurde, een gevoelig en stilistisch sterk verhaal over het dagelijks leven in Rusland).

Tags: Prijzen

Bekijk ook deze items