terug

Ricoh Theta m15 360° camera

Ricoh Imaging Company Ltd lanceert de Ricoh Theta m15. Deze nieuwe 360°-compactcamera uit de Theta-serie maakt het mogelijk de hele omgeving in één keer vast te leggen. Met de Theta m15 deelt de gebruiker bovendien snel en eenvoudig de sferische foto’s en video’s met vrienden en familie.
theta-02
Ricoh Theta is ‘s werelds eerste camera die in één keer een 360°-foto maakt. Dit nieuwe model verstuurt twee keer sneller beelden via wifi naar een smartphone dan de voorganger. Daardoor is het nog eenvoudiger video’s en foto’s online met vrienden te delen. Het is mogelijk om een gemaakte video met een computer te converteren. Je maakt dan met gemak tot wel drie minuten durende 360°-video’s die je als kijker het gevoel geven er echt bij te zijn. De nieuwe Theta m15-camera is slank, lichtgewicht en handzaam. De camera is verkrijgbaar in vier sprekende, frisse kleuren. Dat alles maakt de m15 de ideale camera om sfeer mee vast te leggen en om de hele dag met plezier bij je te dragen, waar ter wereld je ook bent.
Belangrijkste eigenschappen:
1. Sferische foto’s
– Met de Ricoh Theta legt de gebruiker in één keer de gehele omgeving vast. Via wifi verstuurt hij de foto’s vervolgens naar zijn smartphone. Daarop past hij via een speciale, gratis app eenvoudig de grootte, vorm en compositie van de foto aan. De opname-instellingen van de Ricoh Theta zijn eveneens eenvoudig te wijzigen via de smartphone omdat deze via wifi met de camera verbonden is.
– Foto’s zijn eenvoudig te delen via social media als Facebook, Twitter, Tumblr of Microsofts® Photosynth®, of te uploaden op de speciaal daarvoor bestemde website; theta360.com. Het is ook mogelijk foto’s te posten op Google Maps en Google+.
2. Sferische video’s
– Door nieuwe onderdelen toe te voegen en gebruik te maken van een video-controleprogramma, maakt de gebruiker video-opnamen tot wel drie minuten lang. Na de opname is de video, zonder zichtbare aanhechtingen te monteren met het speciale video-creatie-programma. Daar zijn de grootte, vorm en compositie van de video eenvoudig aan te passen.
– Video’s zijn eenvoudig te delen via social media als Facebook, Twitter en Tumbler, of te uploaden op de speciaal daarvoor bestemde website; theta360.com (tot 5MB).
3. Toegenomen communicatiesnelheid
– De verzending via wifi is tot wel twee keer sneller dan de vorige Ricoh Theta-versie. Daardoor profiteert de gebruiker van een vlekkeloze, snelle foto-transmissie van camera naar smartphone.
4. Kleurvariaties
– Naast een witte camerabody, is de Ricoh Theta nu ook verkrijgbaar in helder roze, geel en blauw.
theta-03