terug

Renate Beense winnaar van Internationaal Fotofestival Leiden

IFL-prijsuitreiking-2014-1Renate Beense is de winnaar van de tweede editie van het Internationaal Fotofestival Leiden. Dat maakte juryvoorzitter Wim van Sinderen zaterdag bekend. Volgens de jury tonen de foto’s van Beense, de 39-jarige fotograaf uit Amsterdam, humor en drama. Op prachtige wijze toont ze het leven van haar kettingrokende, gedichtenschrijvende, krantenverzamelende en naaktzonnende ‘pa’, die ze heeft vastlegt in de serie ‘ Gewoon Pa’.
“Kunnen lachen geeft kracht, het verbindt en maakt zo moeilijke onderwerpen toegankelijk. Humor en energie zijn daarom elementen waar ik zoveel mogelijk naar streef”, aldus Renate Beense. De fotograaf sleept met de prijs een cheque van 1000 euro in de wacht.
Het Internationaal Fotofestival Leiden heeft dit jaar als thema ‘New Photographers’. Werken van de 20 genomineerde fotografen zijn tot 8 november te bezichtigen op meerdere locaties in Leiden: op het Stadhuisplein, op de Hooglandse Kerkgracht, en in de Nieuwstraat.
Naast de openluchttentoonstelling hebben de 20 geselecteerde fotografen ieder een solo-expositie in een galerie, winkel of restaurant. Hier tonen zij een wat uitgebreidere selectie van hun werk. Zo ontstaat de fotoroute Shop de Foto. De solo-expositie van Renate Beense is tot 8 november te bezichtigen in Kunsthuis Leiden.
Voor meer informatie over het Fotofestival www.internationalphotofestivalleiden.com
Bron: Fotofestival Leiden
 


Bekijk ook deze items