terug

Redged vernieuwt statieven


Het Nederlandse bedrijf Redged brengt een nieuwe lijn statieven op de markt. Het bedrijf was twee jaar geleden voor het eerst te zien op de Photokina, maar timmert sindsdien stevig aan de weg. De nieuwe statieven moeten Redged een nog stevigere basis geven. Bij de nieuwe statieven heeft Redged vooral gelet op een lichtere en stevigere constructie, verbeteringen in het gebruik en een andere vormgeving om het merk duidelijker herkenbaar te maken.
Het centrale deel van het statief, de bracket, is steviger geworden zonder dat het zwaarder wordt. Een nieuw mechanisme moet het makkelijker maken om de statiefpoten in een stand te fixeren. Ook is het vergrendelmechanisme om de hoogte van de poten in te stellen verbeterd. Verder komt er ook een serie statieven met acht lagen carbon.
Een van de nieuwe statieven is de TSB-527. Dit statief is bedoeld als een compact reisstatief, geschikt voor macrowerk. Ingeklapt meet het statief slechts 29 cm. Door gebruik te maken van basalt weegt de Redged TSB-527 slechts 1,1 kg. Het maximale gewicht voor het statief is 6 kg. Aan de andere kant staat de Redged RTA-434. Dit statief heeft een maximale hoogte van 2 meter. Om van een nog hoger standpunt komt Redged met twee monopoles: de RMA-4M en de RMA-6M met een respectievelijke lengte van 4 en 6 meter.
Verder introduceert Redged een drietal nieuwe koppen. De topper is de vloeistofkop RFH-39, met een maximaal draaggewicht van 8 kg. Deze kop is speciaal ontworpen voor het werken onder extreme omstandigheden. Heel compact is de RNB-0, volgens Redged het meest compacte balhoofd met een quick-release. Tot slot toont Regded een kop voor panoramafoto’s, de RNB-360.
Alle nieuwe producten zullen tijdens de Photokina 2012 officieel worden geïntroduceerd. Prijzen en leverdata zijn nog niet bekend.


Bekijk ook deze items