terug

Record bezoekers Zilveren Camera

De stad Aleppo is het centrum geworden van de Syrische opstand. Burgers zitten opgesloten tussen de frontlinies van het Vrije Syrische Leger en het leger van president Bashar Hafez al-Assad. Foto: © Eddy van Wessel
De stad Aleppo is het centrum geworden van de Syrische opstand. Burgers zitten opgesloten tussen de frontlinies van het Vrije Syrische Leger en het leger van president Bashar Hafez al-Assad.
Foto: © Eddy van Wessel
De tentoonstelling van de Zilveren Camera in het Fotomuseum Den Haag heeft dit jaar een record aantal bezoekers getrokken. Meer dan 9000 mensen bekeken de beste foto’s van de Nederlandse fotojournalistiek. De tentoonstelling was tot en met 3 maart 2013 te zien in het museum en reist nu het land door. Als eerste wordt Hengelo aangedaan, een traditie ondertussen. Van 8 tot en met 19 april zijn de foto’s te zien in het stadhuis van Hengelo. De expositie in Hengelo is georganiseerd door de Mixed Lions Club, die de tentoonstelling combineert met een aantal activiteiten zoals een fotowedstrijd voor scholieren en bedrijven. Met die activiteiten steunt de Mixed Lions Club ieder jaar een goed doel, dit jaar is dat ‘kans voor een kind’. Tijdens de opening op 8 april zal Linelle Deunk, die in de categorie Portret Enkel de eerste prijs won, een tweede prijs in de categorie Portret Serie en genomineerd was voor de Nationale Portretprijs een lezing.
Meer informatie is te vinden op de site van de Zilveren Camera Hengelo.


Bekijk ook deze items